SPUŠTENI PLAFONI

 

 

Spušteni plafoni     Spušteni plafoni     
 
          
 
 
Spušteni plafoni se najčešće ugradjuju zbog smanjenja visine prostorije, postizanja bolje toplotne izolacije, da bi se sakrila vodovodna, kanalizaciona, elekto ili neka druga instalacija ili zbog estetike.  U gipsane spuštene plafone može se umetnuti izolacija od mineralne, kamene ili neke druge vrste vune i time se postiže; smanjenje troškova grejanja zbog poboljšane izolacije, bolja zvučna izolacija zbog vazdušnog medjusloja ispod postojećeg plafona do 8 dB. Regulisan odjek na gips-karton pločama sa rupicama i izrezima, pojačana zaštita od požara i smanjenje zračenja.
 
 
Prednost koja se dobija korišćenjem gips-karton ploča prilikom završnih gradjevinskih radova enterijera i eksterijera je veliki broj mogućnosti koje imate na raspolaganju. Relativno brzo se postavlja, lako se obradjuje i ne predstavlja opterećenje po statiku objekta. U spušteni plafon mogu se bez problema postaviti standardni sistemi za rasvetu, provetravanje i klimatizaciju. U kombinaciji sa adekvatnom rasvetom (skrivenim svetlom, led trakama, zvezdanim nebom plafonjerama itd.) spušteni plafon može biti presudan faktor u podizanju estetike i njime odrediti ili naglasiti odredjene zone prostorije. Kada je estetika u pitanj, mogućnosti su gotovo neograničene. Mogu se praviti; ravni plafoni sa dve ili više kaskada različitih veličina, zakrivljeni plafoni oblika kruga elipse ili bilo kog drugog oblika, talasasti spušteni plafoni, lukovi, kupole i svodovi. Zbog velikog broja mogućnosti skoro svaku vašu jedinstvenu ideju nacrt ili zamisao možemo da sprovedemo u delo. Sa obzirom da nema sušenja spuštene plafone možemo odmah gletovati, farbati ili dekorisati. 
 
 
          

OBLOGA POTKROVLJA

 

 

Obloga potkrovlja     Potkrovlje     Obloga potkrovlja
 
 
Ugradnja spuštenih plafona korišćenjem gips-karton ploča sa metalnom kostrukcijom i potkonstrukcijom i materijali za zvučnu i toplotnu izolaciju kao i pravljenje parne brane postižemo uštedu u vremenu i novcu. Adaptacija potkrovlja ili tavanskog dela (ukoliko je visina zadovoljavajuća) predstavlja najbolju mogućnost dobijanja novog prostora za stanovanje. Klasičan primer kako neiskotišćen tavanski prostor možemo pretvoriti u funkcionalnu stambenu jedinicu. Na slici je prikazan tavanski prostor na kojem su zidovi, kosine i plafon obloženi gips-karton pločama montiranim na metalnoj konstrukciji. Za izolaciju je korišćena kamena vuna debljine 10 cm i folija koja ima funkciju parne btane. 
 
          
 
 

ARMSTRONG SPUŠTENI PLAFONI

 

 

Armstrong plafoni     Monolitni plafoni     Armstrong
 
 
Spušteni plafoni armstrong, zbog akustike, estetike i ekonomičnosti imaju široku primenu u javnim objektima kao što su; banke, škole, bolnice, kancelarije, tržni centri itd. Ploče mogu biti sa vidljivom, upuštenom, poluskrivenom ili skrivenom potkonstrukcijom. Armstrong spušteni plafoni se jednostavno i brzo montiraju i demontiraju, lako se ukrajaju, pristup instalacijama iznad plafona je lak, rasveta nije komplikovana za ugradnju i imaju velike dekorativne mogućnosti kombinovanjem različitih ploča što ga čini jedinstvenim i izuzetnim gradjevinskim materijalom u podizanju estetike i funkcionalnosti prostora.

 
          
 
 

Podeli sa prijateljima: