Saveti za biranje boja u dečijim sobama

28.08.2015
 
Biranje boja za zidove u dečijoj sobi može biti pravi izazov, deca su kao i mi odsrasli osetljiva na boje i one i te kako utiču na njih. Pokušaćemo da vam pomognemo da izaberete boju koja ce se dopadati i vama i vašim najmlađima...
Jako je bitno da dozvolite vašem detetu da učestvuje u odabiru boje. Problem najčešće nastaje kada deca biraju jarke i vesele boje, drečavo roze ili neon zeleno naprimer...što se u većini slučajeva roditeljima uopšte ne dopada, a i nisu najparktičnije za dečije sobe.
U dečijim sobama je bitno  kreirati umirujuću i opuštajuću atmosferu, oni tu spavaju, uče i igraju se. Kako u ostatku kuće tako i u dečijim sobama boja zida ostavlja najveći utisak i najviše doprinosi atmosferi koju želite da kreirate.
U koliko ipak želite da udovoljite vašim najmilijima možete koristiti jarke boje, ali u tom slučaju ih koristite na samo jednom zidu ili okrečite samo plafon, dok ostali zidovi ostaju beli, deca će dobiti sto su želela, a boja neće preovladati sobom...Jarke boje takođe uvek možete ubaciti kroz asesoare, jastuke zavese itd.
Puno pomaže ako deci pokažete slike dečijih soba u različitim bojama, i pustite ih da izaberu tako, nego da biraju iz kolor karte. Na ovaj način ćete dobiti više informacija o tome koju boju bi zaista želeli u sobi i šta se njima ustvari dopada.
Još jedna odlična ideja je da dečiju sobu okrečite u belu boju, u tom slučaju sve ostalo je u boji, od kreveta do posteljine, tepiha i ostalih asesoara. 
Uvek bi smo vam preporučili da u dečijoj sobi barem jedan zid okrečite perivom  bojom za zidove preko koje ce moći da pišu i brišu, ovo deca u svim uzrastima obožavaju i zaista im služi. Veoma praktično!
Šta god da odlučite bitno je da najmlađi uživaju u svojim sobama i da se u njima osećaju opušteno.To je samo njihov kutak.
Srećno dekorisanje!

« Back

Podeli sa prijateljima: