Koje boje odabrati za kuhinju?

28.08.2015
Kuhinja je jedna od najvažnijih prostorija u Vašem domu u kojoj provodite većinu svog vremena gde pripremate svoja omiljena jela za Vas i Vaše ukućane, prijatelje, pa je logično da želite da se u njoj osećate prijatno.  
Krečenje zidova u kuhinji je jedan od najbržih i najlakših načina da redekorišete svoju kuhinju. Biranje pravih nijansi boja može biti dugotrajan i naporan proces, pogotovo jer je danas dostupano toliko različitih boja na tržištu. Ako imate poteškoća da izaberete savršenu nijansu boja za Vašu kuhinju, predlažemo Vam da igrate na sigurno, tj. da birate boje koje preporučuju dizajneri.
Boje koje se preporučuju za kuhinju

Bela, boja slonove kosti, žuta, crvena, zelena, plava i siva se danas smatraju najpopularnijim bojama za kuhinje.
Većina ljudi započinje svoj dan u kuhinji pripremajući doručak, pa će Vas svetle nijanse zidova poput bele automatski razbuditi čim zakoračite u nju, a sa druge strane imaćete više prostora za eksperimentisanje sa drugim bojama kada su nameštaj i drugi kuhinjski elementi u pitanju.
Ako ipak preferirate toplije i razigranije boje, enegična i upečatljiva žuta je odličan izbor. Manje kuhinje će  učiniti većim i svetlijim, odlično će se uklopiti sa belim i sivim elementima u njoj i svi u kuhinji će se osećati srećno i razdragano.
Za crvenu se veruje ne samo da povećava apetit, već i da može uticati na članove porodice da izgube pojam o vremenu, pa je idealna za velike porodice koje vole da ručaju zajedno do kasnih večernjih sati. Ako volite toplije boje, ali ih ipak ne želite na zidovima, možete ofarbati sto i stolice nekom od njih i dobićete upečatljiv izgled.
Zelena je umirujuća boja, idealana za prostorije kao što je kuhinja. Još ako je uparite sa drvenim nameštajem poput stolova i stolica ili kredenca, imaćete osećaj kao da ste u prirodi. Boja nane i jabuke će doneti mir u jednoj od najzauzetijih prostorija u Vašem domu. 
Ako se odlučite za neku nijansu plave, nećete pogrešiti. Svetlije nijanse poput boje mora i okeana će dati čist i svež izgled svakoj prostoriji, dok će tamnije nijanse poput mornarsko plave pružiti moderan i sofisticiran izgled.
Siva kao jedna od vrsta neutralnih boja može učiniti čuda u kuhinji. Ako ste dovoljno smeli, siva se može savršeno složiti sa nekom upadljivom bojom kao što je boja maline, bundeve ili sa žutom.
Ako ste i dalje nesigurni koje boje da izaberete za svoju kuhinju, a ne želite da bacate novac na savete dizajnera, prelistajte magazine i razne druge časopise ili jednostavno potražite na internetu sajtove koji pišu o uređenju enterijera i sami donesite odluku.

« Back

Podeli sa prijateljima: